Roy van den Berg pakt zilver op sprint bij EK baanwielrennen, vierde medaille Wild

Roy van den Berg
Roy van den Berg © Pro Shots
Roy van den Berg heeft vanavond zilver gepakt op de sprint tijdens het EK baanwielrennen in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines. In de finale verloor hij van de Rus Pavel Yakushevskiy. Die was in beide heats te sterk voor Van den Berg.
In de halve finale won de 28-jarige de eerste heat over 1000 meter van de Duitser Eric Engler, maar verloor de volgende twee. De Duitser werd in de beslissende race echter gediskwalificeerd omdat hij in de laatste 200 meter van zijn lijn afweek.

Vierde medaille Wild

Kirsten Wild uit Zwolle pakte haar vierde medaille van het EK. Op het onderdeel omnium werd ze tweede achter de Briste Katie Archibald. Lotte Kopecky uit België werd derde. Wild begon de afsluitende puntenkoers als derde in het klassement, maar wist zich nog naar de tweede plek te knokken. Het derde goud pakken lukte echter niet.