nieuws

Fietsers en bromfietsers in Zwolse winkelstraat worden aangepakt

Winkeliers in de Roggenstraat in Zwolle zijn de fietsers en bromfietser in hun straat meer dan zat. De winkelstraat is een voetgangersgebied, maar daar trekken veel fietsers en bromfietsers zich niks van aan.
De overtreders gebruiken deze straat als sluiproute van en naar de Grote Markt. De komende weken gaan de ondernemers actie voeren en krijgen daarbij hulp van leerlingen die een opleiding tot beveiliger volgen bij Landstede in Zwolle.
De leerlingen gaan eerst tellen hoeveel mensen zich niks van het inrijverbod aantrekken. Vanaf volgende week gaan ze de overtreders aanspreken. Over vier weken komt de politie erbij en worden er bekeuringen uitgedeeld die kunnen oplopen tot bijna honderd euro.
De winkeliers hebben al verbodsborden getekend op de weg. Ook gaan ze nog poster en spandoeken ophangen. Uit een rondgang van RTV Oost in deze winkelstraat blijkt dat veel overtreders zich niets aantrekken van deze actie en gewoon op de fiets of op de brommer in het voetgangersgebied blijven rijden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.