nieuws

DOEN!Beurs Enschede moet mensen met achterstand weer meer activeren

Organisaties uit Enschede-Noord hebben zich vandaag ingezet om mensen aan zich te binden. Dat gebeurde tijdens de DOEN!Beurs in museum TwentseWelle.
Voor het evenement waren 350 mensen met een bijstandsuitkering uitgenodigd. Ze waren verplicht om te komen. "We hebben het in het verleden wel eens vrijblijvend gelaten", vertelt Raymond Schurink van de gemeente Enschede. "Maar toen was de opkomst echt erg laag. En ik ben ervan overtuigd dat mensen het in zich hebben om meer te doen."

Weinig te zoeken

Niet iedereen is die mening toegedaan. Een 64-jarige man uit Lonneker vindt dat hij er weinig te zoeken heeft. "Ik doe al veel in ons dorp, bij de voetbal. Ik heb bijna 25 jaar als zelfstandige gewerkt en kom met mijn leeftijd echt niet meer aan het werk. Dan vind ik het toch jammer dat ik verplicht word hier te verschijnen."
De beurs heeft als doel organisaties met vrijwilligerswerk en mensen die zich zinvol willen inzetten aan elkaar te koppelen. Dat kan bijvoorbeeld als vrijwilliger bij een kinderboerderij of sportvereniging of het helpen bij een zorginstelling. En al is het geen doel op zich, toch hebben meerdere mensen via eerdere beurzen een baan gevonden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.