nieuws

Dinkelland opnieuw in de ban van een bestuurlijke affaire na snoeihard rapport

De gemeente Dinkelland is in de ban van een nieuwe politieke affaire.
Weliswaar nog niet zo omvangrijk als de bestuurscrisis in 2010 waarbij uiteindelijk burgemeester Willeme moest vertrekken, maar de nieuwe affaire heeft alle kenmerken van een soap op bestuurlijk niveau waarbij fout op fout werd gestapeld en ook gemeenschapsgeld is verkwist. 
Aanleiding is een vernietigend rapport over de rol van het gemeentebestuur en ambtenarij in de affaire rond het re-integratieproject: 'DinkellandWerkt'. Volgens een onderzoek van de rekenkamer werd fout op fout gestapeld en kostte de mislukte pilot de gemeenschap meer dan 300.000 euro. Raadsleden konden maandagavond vragen stellen aan de onderzoekers. 

'Mislukte project kostte tonnen'

Voormalig burgemeester Cazemier speelde volgens het rapport een opmerkelijke rol in dit dossier. Als burgemeester vormde hij met alle collegeleden ook de Raad van Toezicht van het project. Daarnaast stelt het rapport dat hij de projectmanager aan de kant zette, terwijl zij uitstekend functioneerde en hield hij volgens het onderzoek informatie achter.

Voormalig burgemeester Cazemier onder vuur

Cazemier kan er politiek niet meer op worden aangesproken omdat hij inmiddels burgemeester is in Krimpenerwaard. Hij ligt door z'n handelswijze in het dossier 'Dinkellandwerkt' wel onder vuur in z'n nieuwe gemeente. Raadsleden wijzen Cazemier er op dat hij niets over deze affaire heeft gezegd tijdens z'n sollicitatie.

Wethouder kreeg al twee keer gele kaart

Verantwoordelijk wethouder in Dinkelland is Annet Zwiep van Lokaal Dinkelland. Zij kreeg van de politiek in dit dossier al twee keer een gele kaart vanwege gebrekkige informatievoorziening. Toch wil zij graag verder. "Met dit rapport kunnen we leren van onze fouten", zei de wethouder maandagavond tijdens een informatieronde over het vernietigende rapport. Haar partij Lokaal Dinkelland liet in de wandelgangen weten de wethouder nog te steunen. 
Pas volgende week maandag wordt duidelijk hoe de politiek over de affaire denkt en of de verantwoordelijk wethouder of andere collegeleden naar huis worden gestuurd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.