nieuws

Wethouder Twenterand geschokt na dodelijk ongeluk op N36 Vriezenveen: "Dit is echt een drama"

"Is het weer zover?", was een van de eerste reacties in Vriezenveen na het dodelijke ongeluk op de N36 gistermiddag. Mensen uit het dorp reageerden geschokt, maar ook zonder verbazing.
Gisteren was het weer raak op de zogenoemde 'dodenweg': er botsten twee auto's op elkaar. Daarbij kwamen drie mensen om het leven: een 58-jarige man uit Appelscha, een 62-jarige vrouw uit Almelo en een man van 70 uit Schuinesloot. Wethouder Ben Engberts van de gemeente Twenterand: "Dit is echt een drama".
In de afgelopen zeven jaar hebben zestien mensen de dood gevonden op de N36. Of dat direct bij de wethouder binnenkwam toen hij het nieuws hoorde? "Ja natuurlijk. Dat komt direct in je op. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden en de mensen die zijn omgekomen." 

Hoe kan het aantal ongelukken op die weg zo hoog liggen?

Engberts: "De hoge verkeersintensiteit van met name het vrachtverkeer. De weg is verkeersonveilig, meer dan andere vergelijkbare wegen in het land". Daarom trok minister Schultz van Haegen vorig jaar een budget uit voor maatregelen samen te stellen. 5,6 miljoen euro werd er beschikbaar gesteld voor veiligere verkeerswegen.
Nu een jaar later zijn er volgens wethouder Engberts enkele maatregelen genomen: "Onder andere op- en afritten zijn langer gemaakt. Ook hebben wij met de kennis van nu gevraagd om versnelling van het traject. Rijkswaterstaat is nu aan zet".
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.