nieuws

Commissaris van de Koning Ank Bijleveld: "Het streekbezoek is uniek, een hele dag"

Van half elf tot vier uur zullen Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima aanstaande donderdag een streekbezoek brengen aan Almelo en Noordoost Twente. "En ja, dat is heel bijzonder. Zo'n werkbezoek in de streek doet het koningspaar maar twee keer per jaar", onderstreept Bijleveld.
De Koning en Koningin beginnen in Almelo, aansluitend bezoeken zij de gemeenten Dinkelland, Tubbergen, Losser en Oldenzaal.
Bijleveld: "Ik ben met Maxima naar Unipro geweest, we zijn onlangs nog naar de brandweer geweest, we hebben Koningsdag gevierd in Zwolle." Kortom: we hebben als Overijssel regelmatig hoog bezoek. "Ik heb even geteld en het verwijt dat het paar niet vaak hier geweest is, is gewoon níet waar."  

Erfenis

Tijdens het bezoek staat het thema ‘erfenis als toekomstkapitaal’ centraal. Elementen uit het verleden van Twente zijn ingezet als impuls voor zowel stedelijke ontwikkeling als de ontwikkeling van de landelijke gebieden. "Het is een divers programma, waarbij je steeds ziet hoe het gebied zich ontwikkeld heeft."
Anders dan bij Koningsdag wordt er tijdens een streekbezoek meer gepraat met mensen uit de regio. "Er is nu meer tijd voor echte gesprekken."
En natuurlijk is er een feestelijk tintje, aldus de commissaris van de Koning: "Ik heb het koningspaar nu een aantal keer mee mogen maken, en ze vinden het heel leuk om écht met mensen te mogen praten. Ze willen gewoon weten, wat er leeft in onze gemeenschap."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.