nieuws

Go Ahead Eagles veroordeelt gedrag van eigen aanhang tijdens duel met FC Twente

FC Twente-middenvelder Celina werd bekogeld na zijn treffer
FC Twente-middenvelder Celina werd bekogeld na zijn treffer
Go Ahead Eagles gaat optreden tegen de fans die zich zaterdag rond de thuiswedstrijd tegen FC Twente hebben misdragen.Â
Tijdens het duel, dat door FC Twente met 2-0 werd gewonnen, gooiden supporters van Go Ahead Eagles met voorwerpen en vloeistoffen en werden er vuurwerkgeluiden gemaakt richting het uitvak, als verwijzing naar de vuurwerkramp in Enschede. Ook is er een steward mishandeld.
"Go Ahead Eagles is het gedrag van enkele zogenaamde supporters meer dan zat", schrijft de club op de eigen website. "Hoewel dit het gedrag is van een enkeling, heeft het grote gevolgen voor het gevoel van veiligheid en welbehagen van vrijwilligers, stewards en goedwillend publiek in het stadion."
"De geweldige – vaak Engels genoemde – sfeer in het stadion wordt gemaakt door de goedwillende 99,9% van het Eagles-publiek. Dit onderstreept de club graag. Maar op het moment dat stewards worden mishandeld en vrijwilligers agressief worden bejegend, wordt diezelfde sfeer negatief overstemd en hebben we allemaal een probleem."
Go Ahead Eagles onderzoekt welke supporters betrokken zijn bij de incidenten van afgelopen zaterdag en kondigt aan dat de daders een passende straf krijgen opgelegd.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.