nieuws

Stal van springruiter Gert-Jan Bruggink bijna klaar voor bezoek koningspaar

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima zijn donderdag in Noord Oost Twente. Eén van de locaties die ze bezoeken is de stal van Gert-Jan Bruggink in De Lutte.
Sinds februari 2010 is het af en in gebruik, Stal Het Oosterbrook van Gert-Jan Bruggink en zijn partner Pia Louise Aufrecht.
Een op en top verzorgd paardencomplex waar door het internationale springduo en hun personeel doorgaans hard wordt gewerkt. Deze week loopt iedereen nog een beetje harder, lijkt wel. 'Tja, het is toch wel een hele eer dat ze onze stal hebben uitgekozen om een bezoek aan te brengen en dan wil je het natuurlijk ook netjes hebben', aldus Bruggink.

Stok achter deur ...

De schilder, de glazenwasser, de interieurverzorgster, de paardenmeisjes, je kunt het zo gek niet bedenken, iedereen is hard aan het werk op Het Oosterbrook. 'De staldeuren moesten al heel lang in de lak dus het bezoek van ons koningspaar is een mooie stok achter de deur', aldus een lachende Bruggink.
Stal Het Oosterbrook telt veertig stallen, drie loopstallen voor jonge paarden, 15 hectare weiland, een indoorrijbaan en een springtuin. Genoeg om te laten zien en over te vertellen.

Hoe langer hoe beter ...

'Wat ik allemaal ga zeggen? Ik 'moet' ze aanspreken met Majesteit en inhoudelijk zal het vooral gaan over hoe ons complex is ingepast in de natuur. Het bezoek duurt op papier 20 minuten maar ik ga dat natuurlijk rekken. Ik zou ook graag het een en ander vertellen over de paarden, daar draait het toch om hier', aldus de springruiter. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.