nieuws

Burgemeester Hofland is trots op MKB titel, maar er is ook kritiek uit Holten

"De top halen is één, aan de top blijven is twee en nu voor de derde keer op één. Ik ben supertrots!", zegt burgemeester Arco Hofland van Rijssen-Holten.
De titel "MKB vriendelijkste gemeente van Overijssel" is voor de derde keer gewonnen door Rijssen-Holten. Volgens de burgemeester is dat te danken aan het beleid op het gebied van onderhoud van bedrijventerreinen, gratis parkeren, goed bereikbaar centrum, communicatie maar ook de ondernemers zelf.

Holten

Maar er is ook kritiek uit het kleinere Holten. Bij de winkeliers heerst onvrede over het beleid dat winkels op zondag dicht moeten blijven. "Naast MKB vriendelijk hoort ook klantvriendelijk", zegt supermarkteigenaar Léon Haanstra. Hij pleit ervoor dat winkels zelf mogen kiezen of ze op zondag open gaan.
"MKB vriendelijkste gemeente betekent niet 'u vraagt, wij draaien'. Wij blijven als gemeente altijd onze eigen afwegingen maken", zegt burgemeester Arco Hofland daarover. 

Businessclub is lovend

Arnold te Wierik van businessclub "Bij de Tijd" in Rijssen is lovend over de gemeente. "Als wij zaken aan de kaak willen stellen vinden wij er altijd wel een gewillig oor voor bij een ambtenaar, de raad of het college", zegt te Wierik.
Maar als hij toch een verbeterpunt moet noemen:"Bij onderhandse aanbestedingen zou de gemeente ook meer binnen de eigen gemeentegrenzen kunnen kijken", zegt te Wierik.

Top vijf

Rijssen-Holten behoort volgens het onderzoek ook tot de landelijke top vijf op de vraag waar bedrijven zich zouden willen vestigen behoudens de eigen plaats. Daarmee schaart de 40.000 tellende gemeente zich net achter de grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.
"Als bedrijven uit Groningen, Zeeland en Limburg aangeven dat ze zich, als vijfde, in Rijssen-Holten zouden willen vestigen, dan zegt dat iets over de potentie die wij als Rijssen-Holten en Twente hebben", zegt Hofland.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.