nieuws

Rijssen-Holten is mkb-vriendelijkste gemeente van Overijssel

Foto v.l.n.r.: regiomanager MKB-Nederland Hans Bakker, burgemeester Arco Hofland, Flynth direc
Foto v.l.n.r.: regiomanager MKB-Nederland Hans Bakker, burgemeester Arco Hofland, Flynth direc
Rijssen-Holten is door ondernemers verkozen tot de meest mkb-vriendelijke gemeente van Overijssel.
Burgemeester Arco Hofland ontving de prijs vandaag uit handen van regiomanager Hans Bakker van MKB-Nederland tijdens een bijeenkomst waar het voltallige college van burgemeester en wethouders en vertegenwoordigers van ondernemersverenigingen bij aanwezig waren.
Rijssen-Holten prolongeert hiermee de titel die zij ook twee jaar geleden in de wacht sleepte. Dalfsen en Hardenberg zijn geëindigd op de tweede en derde plek. 

Tevredenheid bij ondernemers

Rijssen-Holten scoort in het onderzoek met name goed op de tevredenheid van ondernemers en op het onderdeel lokale lasten; ondernemers vinden dat zij op dat punt waar krijgen voor hun geld. Op het onderdeel imago scoort Rijssen-Holten relatief hoog als kleinere gemeente. Voor communicatie en beleid wordt ook een top 10 score bereikt.

Stimulans voor beter mkb-beleid
De verkiezing mkb-vriendelijkste gemeente is een initiatief van MKB-Nederland, uitgevoerd door onderzoeksbureau LexNova met steun van Flynth en de regionale verenigingen van VNO-NCW. De tweejaarlijkse prijs, die voor de vierde keer wordt uitgereikt, dient als stimulans voor gemeenten om zich actief in te zetten voor een beter mkb-beleid.
Het is feitelijk een grootschalig onderzoek naar het lokale ondernemersklimaat, waarin ondernemers zich onder meer uitspreken over het beleid in de gemeente, de communicatie vanuit de gemeente en de hoogte van de lokale lasten. In totaal hebben ruim 21.000 ondernemers aan het onderzoek meegewerkt, waarvan bijna 2.100 in Overijssel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.