nieuws

Leerlingen Hovenschool Deventer verzamelen én scheiden zwerfafval in de pauze

Leerlingen van basisschool de Hovenschool in Deventer zijn vandaag begonnen met het verzamelen én scheiden van zwerfafval. Het scheiden van afval ging al goed in de plaats, maar nu moeten ook de leerlingen het klimmen in het klimrek verruilen voor propjes en prulletje van de grond rapen in de pauze.
Circulus Berkel, de afvalverwerker van onder andere Deventer, ontwikkelde een educatief programma. De gemeente vond dat een goed plan en benaderde de Hovenschool. Deze bassischool heeft een natuur- en milieuprofiel en was daarom meteen enthousiast.
"Het is goed voor alles. Afval scheiden kan niet vroeg genoeg beginnen. De kinderen doen het thuis al, dus het zou gek zijn als wij dat ook niet op onze school zouden motiveren", aldus directrice van school, Jeanette Stanlein. 
De gemeente ziet liever helemaal geen zwerfafval liggen. "De kinderen zouden eigenlijk niks mogen vinden, maar helaas is dat wel het geval. We hopen dat deze generatie afval in de prullenbak gaat gooien, zodat we in de toekomst helemaal niet meer hoeven te prikken", aldus wethouder van het CDA in Deventer, Frits Rorink. 
De leerlingen prikken niet voor niks. Mochten de bedenkers van dit project de omgeving schoon genoeg vinden, dan krijgt de school een beloning. De beloning is speciaal voor de leerlingen en kan bijvoorbeeld een schoolreisje zijn. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.