nieuws

Deventer kiest mooiste herfstboom

Bomen op De Brink genomineerd
Bomen op De Brink genomineerd
De favoriete boom van Bert van Marwijk is de Canadese Populier in de uiterwaarden op de Worp. Victor Brand houdt het meest van de oude plataan bij de Platvoet-rotonde richting de IJsseldijk en Emmy Strik kiest voor de kastanjes op de Brink. Maar de inwoners van Deventer mogen bepalen welke boom wordt uitgeroepen tot mooiste herfstboom van 2016.
Bekende en onbekende Deventenaren stellen hun favoriete boom kandidaat voor de titel Mooiste Herfstboom van Deventer 2016. De komende weken mogen de inwoners van Deventer stemmen en op 11 november wordt bekend gemaakt welke boom de verkiezing heeft gewonnen.

Voortzetting project

De mooiste boomverkiezing is de voortzetting van een project dat in 2011 in Deventer werd gestart. Toen had de eerste boomverkiezing plaats, die door 'Berry de Boom' op de Wellekade werd gewonnen.  Kinderen van Hagenpoortschool deden de belofte om voor de boom te zorgen en er kwam een bankje en een facebookpagina voor Berry.
Het Groenbedrijf besloot vijf jaar na dato de boomverkiezingen een nieuw leven in te belazen. Elk jaargetijde kiest Deventer een nieuwe mooiste boom. De komende drie jaar komen na de herfstboom achtereenvolgens de winter-, lente- en zomerverkiezingen aan bod. Het doel van de campagne is het wekken van aandacht en interesse voor de bomen in de stad.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.