Kaal voor het goede doel: Hammenaar Robert scheert lokken af voor 3000 euro

Hij heeft er jarenlang voor gespaard: een lange bos met haar. Maar vandaag ging het er allemaal af voor het goede doel.Â

Robert Reuvers uit Den Ham doneerde zijn haar aan Stichting Haarwensen en haalde meer dan 3000 euro op voor onderwijs in Centraal-Azië.

"Het is een beetje koud aan mijn hoofd en ben best wel even geschrokken. Ik moest me wel ergens overheen zetten toen ik mijn schedel zag", vertelt Robert nadat de 30 centimeter lange blonde lokken zijn verdwenen. "Of ik het weer ga laten groeien ben ik nog niet over uit."

"Ik wist waar ik naar toe werkte"

De Hammenaar wilde altijd al lang haar maar liet zich tegenhouden. "Mensen hebben daar toch wel kritiek op of vinden iets van je, daar was ik eerst bang voor. "Later heb ik toch besloten om het te laten groeien. Toen heb ik mezelf al doel gesteld dat ik het zou doneren aan Haarwensen. Als ik dan kritiek of opmerkingen kreeg dan zag ik toch een stip aan de horizon en wist ik waar ik naar toe werkte."

"Eigenlijk wilde ik al in het voorjaar mijn haar eraf, maar toen was het nog niet lang genoeg. Het moet minstens 30 centimeter lang zijn om te kunnen doneren."

Ruim 3000 euro 

Robert heeft nog een tweede doel. Om kaal te gaan wilde hij eerst 3000 euro inzamelen voor onderwijs in Centraal-Azië. Dat bedrag heeft hij gehaald: inmiddels staat er 3222 euro op de teller en tot zaterdag kan er worden gedoneerd.  

"Ik heb giftdoosjes neergezet bij de kerken in het dorp maar het geld kwam voornamelijk binnen via de Facebookpagina die ik heb opgericht voor de actie."

Meer over dit onderwerp:
Den Ham Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren