nieuws

CDA Overijssel tevreden met kieslijst Tweede Kamer, maar ziet ook verbeterpunten

Provincie Overijssel
Provincie Overijssel
Het CDA Overijssel is tevreden met de voorlopige kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen en de rol die mensen uit de provincie daarin spelen.
De partij kwam vanavond in Nijverdal bijeen om de kieslijst samen te stellen voor de verkiezingen van volgend jaar maart. Vier van de verkiesbare namen van de partij komen uit Overijssel, met Pieter Omzigt op plek 4 als hoogst genoteerde.

Overijssel op de landelijke lijst

"Over het algemeen zijn wij tevreden over hoe Overijssel is vertegenwoordig op de lijst", zegt voorzitter Maarten Westerduin van het CDA Overijssel. Dat betekent dat hij over een deel niet tevreden is: "Wij vinden het gat tussen de nummer 4 en 22 op de lijst wat kleiner had gekund." Op plek 22 staat namelijk Hilde Palland-Mulder uit Kampen, na Omzigt de hoogst genoteerde persoon uit Overijssel. 
Westerduin heeft een verklaring voor het gat: "De zittende Kamerleden gaan allemaal door. Er zijn weinig verschuivingen. Ik heb vrede met de plek waarop Hilde staat, maar ik had wel verwacht dat ze wat zou stijgen."

Overijssel op de regiolijst

Op de regiolijst, door het CDA de plekken 46 tot en met 50 benoemd, stonden vijf kandidaten die door het Algemeen Bestuur werden voorgedragen. "Die zijn allen unaniem overgenomen", zegt Westerduin. Het gaat om Erik Dannenberg (Zwolle), Lisanne Spanbroek (Olst-Wijhe), Theo Morskate (Hengelo), Bert Beun (Hardenberg) en Bouwien Rutten (Dinkelland). 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.