nieuws

Zwolle, Almelo en Kampen genomineerd voor Gemeente met Schoonste Winkelgebied 2016

De Diezerstraat in Zwolle
De Diezerstraat in Zwolle
Zwolle is één van drie finalisten van verkiezing 'Gemeente met schoonste winkelgebieden 2016', in de categorie grote gemeente. Almelo en Kampen zijn twee van de drie finalisten in de categorie middelgrote gemeenten.
Zwolle neemt het op tegen Apeldoorn en Haarlemmermeer. Almelo en Kampen vechten het uit met de gemeente Veenendaal, de winnaar van vorig jaar. 

Ruim 500 winkelgebieden onderzocht

Voor de verkiezing zijn afgelopen maanden 558 winkelgebieden onderzocht in 63 verschillende gemeenten. Zwolle scoort vooral hoog op veiligheid. De gemeente Almelo wordt zeer positief beoordeeld op het weinige zwerfafval en vandalisme. En in Kampen is men vooral heel tevreden over de verlichting en het feit dat er weinig fijn zwerfafval is. 
De ‘Gemeente met Schoonste Winkelgebieden 2016’ wordt op 16 november onthuld tijdens het landelijk Zwerfafvalcongres ‘Het Rendement van Schoon’.
Vorige week werd bekend dat het centrum van Bathmen één van de finalisten is in de verkiezing 'Schoonste Winkelgebied van Nederland 2016'. De winnaar van die verkiezing wordt 2 november bekendgemaakt.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.