nieuws

Rechtbank: pijpleiding NAM voldoet aan wettelijke eisen, afvalwaterinjectie gaat door

Afvalwaterinjectie mag doorgaan
Afvalwaterinjectie mag doorgaan
Het ministerie van Economische Zaken heeft terecht ingestemd met de ingebruikname van de pijpleiding tussen Schoonebeek en Twente. Dat heeft de rechtbank bepaald in een kort geding, dat door de provincie en de gemeenten Dinkelland, Tubbergen en Oldenzaal en Stop Afvalwater Twente de NAM was aangespannen. De uitspraak betekent dat de injectie van afvalwater in Twente door kan gaan.
Volgens de rechter voldoen de pijpleidingen aan de wettelijke eisen. "Daarnaast heeft de minister geen ondubbelzinnige toezeggingen gedaan waarin hij stelt dat de olieproductie en waterinjectie stilliggen tot na de evaluatie", aldus de rechter. "De vergunning voor het injecteren van het productiewater in Twente maakt geen deel uit van deze procedure."
De olieproductie en de afvalwaterinjectie werden vorig jaar stilgelegd nadat een lek was ontstaan in de pijpleiding. De NAM heeft die gerepareerd, waarna in september de olieproductie weer opgestart werd. Met het kort geding wilden de partijen voor elkaar krijgen dat de afvalwaterinjectie stilgelegd zou worden, tot het onderzoek naar alternatieven afgerond zou zijn. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.