nieuws

Wanprestatie Go Ahead Eagles in bekertoernooi: uitgeschakeld door hoofdklasser Jodan Boys

Go Ahead Eagles heeft zich dinsdag enorm geblameerd. De eredivisionist uit Deventer werd in het bekertoernooi uitgeschakeld door Jodan Boys, dat vier niveaus lager speelt. In de Adelaarshorst werd het 1-2.
Trainer Hans de Koning gunde enkele vaste basisspelers rust en stelde een veredeld B-team op en dat leek aanvankelijk ook prima te kunnen. GA Eagles werd via Marcel Ritzmaier geregeld dreigend en kwam na een klein half uur ook op voorsprong, toen Sam Hendriks een voorzet van Henrik Ojamaa binnentikte.
Aan het begin van de tweede helft kwam Jodan Boys op gelijke hoogte toen Levi Marengo met een fraaie vrije trap doelman Erik Cummins verschalkte. Go Ahead Eagles ging daarna wel op zoek naar de voorsprong, maar de Deventer ploeg kon aanvallend totaal geen vuist maken en de ploeg uit Gouda bleef simpel overeind.
In de slotfase presteerde Jodan Boys het ook nog om op voorsprong te komen: Roald Heerkens kopte uit een hoekschop de 1-2 binnen. Go Ahead Eagles probeerde er nog een slotoffensief uit te persen en was ook een paar keer dicht bij de gelijkmaker, maar slaagde er niet in om de bekerblamage te voorkomen.
Jodan Boys heeft nu al drie Overijsselse ploegen uitgeschakeld in de KNVB-beker. In de voorgaande rondes was de ploeg uit Gouda al te sterk voor SVZW en HHC Hardenberg.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.