nieuws

Tientallen demonstranten bij raadsvergadering Hof van Twente over windturbines

De raadsvergadering in de gemeente Hof van Twente kende een ongekend hoge opkomst door het onderwerp over mogelijk te plaatsen windturbines. Tientallen demonstranten verzamelden zich met spandoeken en borden voor het gemeentehuis.Â
Op de borden vielen teksten als 'Groene Energie OK. Windmolens weg ermee' en 'Windmolens NEE, die horen op zee' te lezen. De stemming was ontspannen en de groep breidde zich in aanloop naar de raadsvergadering uit tot ruim honderd mensen die daarna de publieke tribune bevolkten.
Zeven inwoners maakten gebruik van het spreekrecht voor burgers en kwamen om verschillende redenen met een betoog tegen de komst van de windturbines. Opvallend was ook de laatste spreekster over dit onderwerp. Een vrouw uit Goor pleitte juist voor de komst van windmolens. Zij vindt duurzame- en dus ook windenergie noodzakelijk, zeker voor de komende generaties.   
Eerder vandaag kwam het bericht naar buiten dat het CDA en de VVD voor de komst van windmolens zijn in de gemeente. Wel willen ze het aantal graag beperkt houden tot zeven stuks, terwijl geïnteresseerde partijen graag 14 windturbines zien. De Friese projectontwikkelaar De Wolff heeft een plan ingediend om 14 windmolens te plaatsen in het buitengebied tussen Markelo en Goor. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.