nieuws

Agressieve Hengeloër krijgt gevangenisstraf voor brandstichting

Rechter veroordeelt Hengeloër voor brandstichting
Rechter veroordeelt Hengeloër voor brandstichting
Een 30-jarige man uit Hengelo is veroordeeld tot een gevangenisstraf van bijna een jaar, omdat hij in november 2015 een brandje probeerde te stichten in het portiek van een appartementencomplex aan de Oldenzaalsestraat in zijn woonplaats.
Het brandje bij de toegangsdeur werd geblust door een bewoner die er een emmer water over gooide. De man stak de brand waarschijnlijk uit frustratie aan omdat hij zijn persoonlijk begeleider die in het complex woont niet thuis trof.

Brandende trui tegen de deur

Nadat hij de naam van zijn begeleider in het kozijn gekrast had stak de Hengeloër zijn trui in brand en gooide deze tegen de deur. De 30-jarige komt al van jongs af aan in aanraking met hulpverlening en justitie. 
Het Pieter Baan Centrum heeft vastgesteld dat hij aan aan persoonlijkheidsstoornis met borderline lijdt en antisociale kenmerken heeft, waardoor hij op niet goed kan functioneren. Daarnaast heeft de man problemen met drank en drugs.

Gevaar dat veroordeelde steeds agressiever wordt

Voor de rechtbank bleek dat een goede begeleiding moeilijk is. Als de man gedwongen wordt opgenomen, bestaat het gevaar dat hij steeds agressiever wordt.
Tijdens de rechtszaak twee weken geleden werd de man al door speciale beveiligers naar de zaal gebracht en bewaakt. Volgens deskundigen van het Pieter Baan Centrum is een voorzichtige behandeling de enige manier om de Hengeloër in toom te houden. Die behandeling moet de veroordeelde nu volgen als hij uit de gevangenis komt. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.