nieuws

Eigenaar verwoest pand Ommen gaat uit van brandstichting

De eigenaar van het bedrijfspand in Ommen, dat vannacht door brand is verwoest, denk dat de brand is aangestoken. Volgens hem is de brand bij een auto begonnen die naast het pand geparkeerd stond. De politie neemt de vermoedens mee in het onderzoek naar de brand.
Aan het begin van de nacht brak de brand aan de Veldkampweg in Ommen uit. De brand werd ontdekt door de eigenaar van Raymond's Huis&Tuin, die de brandweer belde. Die was binnen een kwartier ter plaatse.
Ondanks de grote inzet door de brandweer ging het hele bedrijfspand in vlammen op. Twee autobedrijven, een motorhandel, een sportschool en een klein bedrijfje zijn verwoest. Rond kwart voor elf vanochtend was de brandweer klaar met nablussen.

Plaats delict

"Alles is weg", zegt de eigenaar van het pand. "Ik had net alles verhuurd." Het verwoeste gebouw is door de politie nu afgezet als plaats delict.
De politie neemt brandstichting mee in het onderzoek naar de oorzaak van de brand. De afgelopen tijd zijn meer auto's in de omgeving uitgebrand, die branden bleken steeds aangestoken te zijn. Het technisch onderzoek naar de oorzaak van de brand zal zo snel mogelijk starten.
De politie is op zoek naar getuigen en hoopt via hen meer belangrijke informatie te krijgen over de omstandigheden rond de brand.
Twee bewoners van een woning naast het bedrijfspand werden wakker door het brandalarm en konden op tijd hun huis uitkomen. De woning raakte beschadigd, maar de schade lijkt beperkt te zijn gebleven tot het dak en roetschade.
Het is al een tijd onrustig aan de Veldkampweg. Zo meldde de wijkagent gisteren nog dat zondag een grijze Mercedes autotrailer was gestolen bij een autobedrijf. Begin oktober werd een auto gestolen, er zijn auto's bekrast en in brand gestoken. Eind augustus werden zes auto's bekrast aan de Veldkampweg.
Of er een verband is tussen eerdere brandstichtingen en de brand van vannacht kan de politie nog niet zeggen. "Eerst moeten we vaststellen dat het hier om brandstichting gaat, daarna kunnen we dan onderzoeken of er een verband is", aldus een woordvoerder.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.