nieuws

Werklozen in Dalfsen moeten zelf bedenken hoe ze aan een baan komen

Dalfsen past werkwijze bijstand aan
Dalfsen past werkwijze bijstand aan
Inwoners van de gemeente Dalfsen die in aanmerking willen komen voor een bijstandsuitkering, moeten voortaan zelf een plan schrijven hoe ze weer aan het werk willen komen. "We gaan eerst een plan maken, dan pas een uitkering", zegt wethouder Van Leeuwen. Wie niet mee werkt, wordt gekort op zijn of haar uitkering.
Wethouder Van Leeuwen (Gemeentebelangen) spreekt over een "nieuwe aanpak" en "andere manier van denken". Van Leeuwen: "Het wordt zo dat jij een probleem hebt en wij je daar bij gaan helpen." De werkloze Dalfsenaren worden volgens de wethouder deelgenoot van hun probleem. "We gaan samen naar een oplossing zoeken die het beste bij de cliënt past."

Leveren van maatwerk

Het plan wordt samen met een consulent gemaakt. "We willen maatwerk leveren", aldus de wethouder. In het plan kunnen allerlei aspecten komen te staan, waarmee de positie van de cliënt op de arbeidsmarkt verbeterd kan worden. Van Leeuwen noemt onder meer scholing, therapie en stage lopen.
Hij wil dat cliënten zich onder de mensen begeven, actief zoeken naar werk of, als het niet anders kan, vrijwilligerswerk verrichten. Dalfsen gaat 340.000 euro investeren in de nieuwe werkwijze, onder meer voor het aantrekken van meer consulenten.

240 werklozen in Dalfsen

Verder wordt geïnvesteerd in scholing, sollicitatietrainingen en ondersteuning in het CV-atelier, dat wekelijks in de Trefkoele+ is.
Op dit moment heeft de gemeente Dalfsen 240 werklozen, waarvan 79 een traject volgen om weer een plek op de arbeidsmarkt te krijgen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.