nieuws

'Een bezoek aan Twente op de bucketlist van de Amerikaan, dat zou geweldig zijn'

Het zijn ambitieuze doelstellingen. Over twee jaar 700 banen erbij in de toeristische sector in Twente. Daarnaast moeten er jaarlijks 20.000 extra toeristen uit het buitenland de regio bezoeken. Twente Marketing presenteerde vandaag de toekomstplannen aan ondernemers in de vrijetijdssector.
Twente Marketing is de opvolger van het Twents Bureau voor Toerisme. Dat bureau ging vorig jaar failliet nadat de Regio Twente de geldkraan dichtdraaide. Veelgehoorde kritiek toen: het toerismebureau luisterde te weinig naar de ondernemers in de toeristische sector. 

Ondernemers nemen leiding

"Dat gaan we nu anders doen", zegt merkleider Quirine ter Haar van Twente Marketing. "De ondernemers gaan het nu zelf bepalen. Er moet meer samenwerking komen. We moeten af van het bekende Twentse 'kiek'n wat 't wordt'. Ik ben meer van 'hup voor de club', samen aanpakken." 
Ter Haar vindt dat Twente internationaal nog onvoldoende op de kaart staat. "Daar is nog een wereld te winnen. Het is een droom van mij dat ik in een taxi in New York stap, de taxichauffeur vraagt 'Where are you from?', en dat hij na mijn antwoord 'From Twente' zegt 'Oh Twente, that's on my bucketlist'. Dat zou ik geweldig vinden." 
"Vooralsnog richten we de campagne vooral op België en Duitsland. Daar bevindt zich een doelgroep die goed aansluit bij wat we in Twente te bieden hebben."

Hoe gaat Twente Marketing meer toeristen lokken?

Er komen drie keer per jaar uitgebreide bijeenkomsten met ondernemers in de vrijetijdssector. Om Twente meer te promoten komt binnenkort een bekende Instagrammer naar Twente. Ook wordt Twente Culinair gelanceerd, een bundeling van toprestaurants.
"Ik hoop ook dat we de Twentepromotie meer gaan uitdragen. Dat toeristen in deze regio overal Twentse vlaggen zien en op elke toeristische website het logo van 'Twente, landgoed van Nederland' staat. We moeten laten zien dat we trots zijn op onze regio", zegt Ter Haar. 
Ter Haar presenteerde haar plannen vandaag in het Theaterhotel in Almelo. Ze werden door ruim honderd ondernemers in de vrijetijdssector met applaus ontvangen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.