nieuws

Natuurgebied Weerribben-Wieden presenteert zich aan staatssecretaris, boeren protesteren

Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken stapte vanochtend aan boord van een stille boot in de Weerribben-Wieden. De secretaris kwam op bezoek, omdat het natuurgebied vandaag aan hem werd gepresenteerd. De boottocht was echter van korte duur, door een aantal protesterende boeren.
Staatssecretaris Van Dam maakt vandaag een 'grand tour' langs alle natuurgebieden die in de race zijn om het 'Mooiste Natuurgebied van Nederland' te worden. De Weerribben-Wieden in de kop van Overijssel is een van de kanshebbers. 

Van Dam stel(t) prioriteiten

Het tochtje was van korte duur, omdat een aantal veehouders op een andere boot aan het protesteren waren. 'Van Dam stel(t) prioriteiten' en '#laarzenactie' was te lezen op spandoeken. De boot draaide om en meerde daarom vroeger dan gepland aan. 
Van Dam begrijpt de protesterende veehouders. "Boeren mogen meer mest produceren, maar we produceren veel te veel. En dat is niet goed voor de natuur. Iets waar ze terecht onzeker over zijn. Dit komt niet vanzelf goed. Daar moeten we samen aan werken."

Indruk

Ondanks het protest heeft projectleider Janet Visser een goed gevoel aan het bezoek van de staatssecretaris overgehouden. "Voor zover dat in deze korte tijd kan, heeft Van Dam een goeie indruk van het gebied gekregen."
"Dit is een prachtig gebied. Als je er rondloopt of vaart heb je niet het idee dat dit tot stand is gekomen door mensen. Het voelt als echte natuur, een wildernis", aldus Van Dam. 

Uitslag

Aanstaande maandag wordt bekend gemaakt welk gebied het Mooiste Natuurgebied van Nederland is. Het is aan het publiek om te stemmen. 
In totaal zijn dertien gebieden geselecteerd. Onder andere de Waddeneilanden, de Veluwe en dus de Weerribben-Wieden. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.