nieuws

Woongemeenschap De Wonne zet piketpaaltjes opnieuw uit

De Wonne Enschede
De Wonne Enschede © De Wonne
Woongemeenschap De Wonne in Enschede gaat zich bezinnen op de toekomst. De 37 jaar oude christelijke leefgemeenschap bevindt zich volgens voorzitter en kerngroeplid Dick Smeijers op een belangrijk kruispunt. 
Veel vaste kerngroepleden zijn om verschillende redenen vertrokken. Het blijkt moeilijk om nieuwe mensen aan te trekken. Daarnaast blijven veel mensen die tijdelijk een onderkomen zoeken, veel langer hangen dan eigenlijk de bedoeling is.

Eigen douche en WC voor de gasten

Na een grondige verbouwing is het comfort in De Wonne behoorlijk toegenomen. Alle units hebben een eigen douche en WC. "De prikkel om zelf woonruimte te zoeken, is voor veel gasten weggevallen, meent Smeijers. "En het is ook veel gezelliger hier dan alleen op een flatje."
Het is niet de bedoeling dat mensen langer dan een jaar blijven. "Het gevaar bestaat dat ze hospitaliseren," meent Smeijers. Ook neemt niet iedereen de huishoudelijke taken even serieus. Terwijl we eigenlijk willen functioneren als een gewoon gezien, waarin iedereen zijn taak heeft". 

Tijdelijke opvang voor mensen in de knel

De Wonne is gevestigd in een oud klooster in het centrum van Enschede. Het is opgericht om mensen die in een knelsituatie leven, tijdelijk een veilig onderkomen te bieden en ze te begeleiden naar zelfstandigheid. 
Zondag 6 november in Hoogtij, na het nieuws van 0800 uur.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.