nieuws

Wijkagent Olst-Wijhe blij met buurt-apps tegen criminaliteit, "maar bel sneller de politie"

Steeds meer bewoners van straten, buurten en wijken in de gemeente Olst-Wijhe beginnen een buurt-app om elkaar bij onraad te alarmeren.
Alleen leidt dat nog niet vaak genoeg tot een melding bij de politie, stelt wijkagent Roy Kleinlangevelsloo. "Wat je ziet is dat mensen een onveilige situatie met elkaar delen. Maar de cruciale volgende stap, het alarmeren van de politie, wordt overgeslagen."

Strijden voor veiligheid

Tijdens een speciale avond over what's app-buurtpreventie in het Holstohus in Olst deed Kleinlangevelsloo een oproep aan de inwoners van Olst-Wijhe om samen te strijden voor meer veiligheid in de gemeente. "De politie en de burger moeten het samen doen. Wij kunnen het niet alleen."
De avond werd bezocht door zo'n 40 belangstellenden, waarvan het merendeel zich inmiddels heeft aangesloten bij een buurt-app. Velen kwamen naar de informatie-avond om te horen wat ze wel en vooral ook niet moeten doen met hun buurt-app.

Niet confrontatie aangaan

Kleinlangevelsloo gaf antwoord: "Als mensen onraad signaleren en elkaar alarmeren moeten ze vooral niet de confrontatie aangaan. En ook niet het recht in eigen hand nemen. Wat ze wel moeten doen is de politie bellen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.