nieuws

Man uit Vriezenveen die geslachtsdeel aan minderjarig meisje liet zien krijgt werkstraf

Werkstraf voor schennispleger
Werkstraf voor schennispleger
De rechter in Almelo is helemaal klaar met het ongewenste gedrag van een 56-jarige man uit Vriezenveen. De man toonde afgelopen april op het station in Almelo zijn geslachtsdeel aan een minderjarig meisje en ging even later in de trein naar Vriezenveen tegenover haar zitten terwijl hij zichzelf bevredigde. De man is veroordeeld tot dertig uur werkstraf en 2 weken voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van 3 jaar.
Het meisje maakte foto's van de man die ze op Facebook plaatste. Daar werd het bericht massaal gedeeld, waardoor de politie de zaak opnam en de man aanhield. De 56-jarige man uit Vriezenveen werd in februari van dit jaar ook al werd veroordeeld voor schennispleging in de trein. Toen kreeg hij daar een boete van 600 euro voor.
De 56-jarige man weigerde vanmiddag naar de rechtbank te komen. Bij zijn aanhouding zei de man dat hij maar aan één iemand verantwoording af te leggen heeft en dat is zijn moeder.
Het vonnis van de politierechter is hoger dan de eis van de officier van justitie. Die eiste alleen een werkstraf, maar de rechter vond dat niet voldoende. Volgens de rechter is het niet de eerste keer dat de man onzedelijk gedrag vertoont en zijn dit vervelende delicten. Voor het slachtoffer was het een emotionele ervaring; zij werd ongewild geconfronteerd met het ongewenste gedrag van de man.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.