nieuws

RTV Oost laat kunstgraskorrels in de provincie onderzoeken

RTV Oost doet onderzoek naar kunstgraskorrels
RTV Oost doet onderzoek naar kunstgraskorrels © RTV Oost / Emiel Geerding
RTV Oost laat een onafhankelijk instituut onderzoeken waar de kunstgraskorrels op gemeentelijke velden in de provincie uit bestaan. “Burgers hebben het recht om te weten wat er op de velden ligt waar zij en hun kinderen op spelen”, zegt eindredacteur Mario van Santen.
De omroep heeft alle gemeenten in de provincie Overijssel gevraagd of de kunstgrasvelden die zij in beheer hebben een veiligheidscertificaat hebben. “Als er een certificaat is, dan willen wij de onderliggende stukken zien waaruit blijkt wat voor stoffen er in de korrels zitten.”

Korrels

Ook wil RTV Oost, als het toestemming krijgt, monsters van de kunstgraskorrels naar het Duitse instituut TüV sturen voor onafhankelijk onderzoek. “Wij willen weten waar de korrels uit bestaan, zodat we kunnen bepalen of er gevaar is voor de volksgezondheid.”

RIVM
Dat het RIVM onderzoek doet naar de schadelijkheid van de korrels, is voor RTV Oost geen reden zelf niets te ondernemen. “Ik ga ervan uit dat het RIVM een algemeen onderzoek gaat doen. Wij vinden dat het kunstgras per gemeente onderzocht moet worden.”
Van Santen: “Voor de gemiddelde gebruiker is het ondoenlijk duidelijkheid te krijgen, daarom nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.