nieuws

VVD wil dat Zwolle gaat investeren in startups

Stadhuis aan Grote Kerkplein in Zwolle
Stadhuis aan Grote Kerkplein in Zwolle
Startups zijn essentieel voor de economische toekomst van Zwolle en moeten daarom ruimte en kansen krijgen zich te ontwikkelen. De VVD in Zwolle heeft een actieplan geschreven dat nieuwe initiatieven voor ondernemingen meer speelruimte moet geven.
Gemeenteraadslid Johran Willegers: "Zwolle is één van de sterkste economische regio’s van Nederland, om dat zo te houden zullen startups een belangrijke rol vervullen. Met ons plan ambiëren we de startup-hoofdstad van Oost-Nederland te worden."
De VVD heeft tien actiepunten geformuleerd die daar aan moeten bijdragen, zoals het zoeken naar fysieke ruimte voor startups, het aantrekken van marktinvesteringen en een korting op lokale lasten voor innoverende ondernemers. ''Startups kunnen de economie opschudden, innoveren een stad en kunnen razendsnel groeien. Kortom een geweldige kans voor nu en de toekomst waar Zwolle koploper in moet worden", aldus Williers.

Ruimte in de begroting maken

De VVD wil dat het College van Burgemeester en Wethouders invulling gaat geven aan het actieplan en vraagt daar in de begrotingsbehandeling voor 2016 ruimte voor.
Het financiële plaatje van Zwolle ziet er gunstig uit. De gemeente heeft 7 miljoen euro structureel te besteden en 20 miljoen incidenteel. Het college schrijft een strategisch investeringsplan om te kijken op welke wijze en waarin het best geïnvesteerd kan worden. De VVD ziet graag dat het actieplan daarin verwerkt wordt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.