nieuws

Almelo wacht streekbezoek koninklijk paar vol spanning af

"Niet zenuwachtig, maar wel met enige spanning", wacht Almelo het werkbezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima aan de stad af. Zo omschrijft burgemeester Arjen Gerritsen althans het gevoel dat hij zelf heeft in de laatste uren voordat het koninklijk paar om half elf vanmorgen op het stadhuis in Almelo arriveert.
Burgemeester Gerritsen is de eerste die vandaag de handen mag schudden in de lange rij van mensen die Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima wegwijs maken in Almelo en Noord-Oost Twente.

Wonen, werken en leven in Almelo

Hoe is het om in Almelo te wonen, te werken en te leven? Dat is de rode draad in het programma dat Almelo voor het koninklijk bezoek in petto heeft. "We willen laten zien hoe Almelo vanuit een rijke industriële geschiedenis vandaag de dag probeert om ondanks allerlei economische vraagstukken er een leefbare samenleving van te maken", zegt burgemeester Gerritsen.
Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima gaan daarvoor naar het Polman Stadion om te praten met ondernemers over werkvoorzieningsprojecten om mensen zonder werk weer aan de slag te krijgen. En het koninklijk paar gaat naar het Nieuwstraatkwartier om met bewoners van de volkswijk te praten over wat zij doen om een buurt met sociale achterstanden leefbaar te maken. 

Streekbezoek Noordoost Twente

Na Almelo vervolgen de Koning en de Koningin hun weg door Noordoost Twente met bezoeken aan wasserij Springendal in Oud Ootmarsum, Erve Meinders in Tilligte en Stal Het Oosterbrook in De Lutte. Het streekbezoek wordt beëindigd met een wandeling door het historische centrum van Oldenzaal. De dag eindigt in het J.W. Racerhuis aan de Marktstraat in Oldenzaal. Het loopt dan tegen half vier als het koninklijk paar weer naar huis gaat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.