nieuws

Theater De Stoomfabriek in Dalfsen is er voor iedereen

De spots hangen, de vloer ligt en het geluid werkt. Het nieuwe theater De Stoomfabriek in Dalfsen is bijna klaar. Er is plek voor cabaret, toneel, muziek en films. Ook is het een podium waar talent uit Dalfsen terecht kan.
Theater de Stoomfabriek zit in een historisch pand aan de Vecht, in de oude cichoreistoomfabriek. In hetzelfde pand komt ook een grand café. Het theater is onderdeel van de hele ontwikkeling van de rivieroever in het centrum van Dalfsen.

vrijwilligers

Het theater draait vrijwel volledig op vrijwilligers. De betrokkenheid van de inwoners bij het theater is groot, veel mensen melden zich al spontaan als vrijwilliger. Zelfs burgemeester Han Noten is vrijwilliger voor de Stoomfabriek.
Noten regelt kopstukken uit politiek en maatschappij voor een serie gesprekken over ingrijpende gebeurtenissen.  Hij is ook één van de initiatiefnemers van het theater en wil graag dat het een succes wordt.

breed aanbod

De Stoomfabriek in Dalfsen is met 130 plaatsen geen Carré, maar de initiatiefnemers willen wel een compleet aanbod bieden voor iedereen in Dalfsen en omgeving. Er komen onder meer cabaretvoorstellingen, muziek, kindertheater en een filmhuis.
Beginnend talent vindt hier een podium, maar ook bekende namen zijn al geboekt. Op de speellijst voor 2017 staan bijvoorbeeld al Mathilde Santing, Javier Guzman en Lavinia Meijer met Jeroen Krabbé.

jeugdtheater trapt af

De allereerste voorstellingen worden verzorgd door 80 kinderen kinderen uit de gemeente Dalfsen. Vanaf 3 tot en met 18 december spelen zij in wisselende samenstelling de musical Wortels. Zo maken gelijk alle ouders en opa's en oma's uit Dalfsen kennis met het theater.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.