nieuws

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aangekomen in Almelo

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn in Almelo begonnen aan hun streekbezoek aan Twente. Om 10.30 uur precies draaide de AA-limousine met het koningspaar de Haven Zuidzijde op en stopte voor het stadhuis van Almelo.
Daar werden de koning en de koningin opgewacht door Commissaris van de Koning in Overijssel Ank Bijleveld, burgemeester Gerritsen van Almelo en kamerheer Ten Cate. Er zijn honderden mensen op de been in Almelo om het koningspaar te zien.

Onvergetelijke dag voor Sterre Abbes

Het bezoek van het koningspaar is een onvergetelijke dag voor de 10-jarige Sterre Abbes. Zij mocht de koningin een boeket bloemen aanbieden. Terwijl Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima naar binnen gingen werd de stadsmusical 'Van Katoen & Nu' als welkomstlied ten gehore gebracht.
De koning en de koningin laten zich in Almelo bijpraten hoe het is daar te wonen, te werken en te leven. Ze bezoeken de  voormalige Hagedoornschool in de volkswijk het Nieuwstraatkwartier en het Polman Stadion. 

Praten met wijkbewoners Nieuwstraatkwartier

In het Nieuwstraatkwartier praten ze onder anderen met bewoners en hulpverleners over sociale problemen in de wijk waar veel werkloosheid is.
In het Polman Stadion wordt met met ondernemers, mensen uit het onderwijs en het 'maatschappelijk middenveld' gesproken over Sociaal Ondernemerschap.

Gesprek met gedetineerden

Een bijzonder onderdeel van de bijeenkomst in het stadion is een korte ontmoeting van de koning en de koningin met gedetineerden van PI de Karelskamp in Almelo. De gevangenen doen mee aan een sociaal project.

Wat bezoeken de koning en de koningin nog meer?

Na Almelo vervolgen de Koning en de Koningin hun weg door Noordoost Twente met bezoeken aan wasserij Springendal in Oud Ootmarsum, Erve Meinders in Tilligte en Stal Het Oosterbrook in De Lutte.
Het streekbezoek wordt beëindigd met een wandeling door het historische centrum van Oldenzaal. De dag eindigt in het J.W. Racerhuis aan de Marktstraat in Oldenzaal. Het loopt dan tegen half vier als het koninklijk paar weer naar huis gaat.
Rode draad door het streekbezoek is vandaag 'Erfenis als toekomstkapitaal'.
De aankomst van de koning en koningin #rtvoost #streekbezoek pic.twitter.com/WinNEmDor6
— RTV Oost Live (@rtvoostlive)
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.