nieuws

Koningspaar verruilt Almelo voor wasserij in Oud-Ootmarsum

De koning en de koningin zijn aan het tweede deel van hun streekbezoek aan Twente begonnen. Ze bezoeken daar Textielreiniging Het Springendal in Oud-Ootmarsum.
Het koningspaar wordt opgewacht door een trotse directeur Ron Dijkkamp van de wasserij en ontmoet daar ook de burgemeesters Stegers van de gemeente Tubbergen en Bakker van de gemeente Dinkelland.

Milieubewust wassen in natuurgebied

Het koninklijk bezoek aan de wasserij legt een accent op een milieubewuste manier van textiel reinigen midden in een natuurgebied. De wasserij ligt pal aan de Springendalse beek, waaraan al eeuwenlang economische activiteit is. Eerst met een papierfabriek, later met een wasserij.

Koningin even zonder schoen bij de wasserij

Tijdens het bezoek aan de beek waaruit de wasserij het spoelwater haalt, verloor de koningin haar schoen. Toen ze kort daarop 'het verloren muiltje' weer aanhad, stak Koningin Máxima aan de arm van Koning Willem-Alexander een smal bruggetje de beek over.
Tijdens de rit naar de wasserij hebben de koning en de koningin kunnen genieten van het glooiende landschap met beken, bossen en singels.

Ook aandacht voor omstreden afvalwaterinjecties

Een indruk die mogelijk nog even naar voren komt als ze door burgemeester Bakker van Dinkelland worden bijgepraat over de laatste stand van zaken over de omstreden afvalwaterinjecties door de NAM in het gebied.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.