nieuws

3D-reconstructie in rechtszaak moord op Enschedese bakker

Lichaam gevonden in bakkerij aan Perikweg Enschede
Lichaam gevonden in bakkerij aan Perikweg Enschede
Er komt een 3D-reconstructie van de moord op de Enschedese bakker Alex Kaspers Focks. Die reconstructie moet helderheid geven over wat er precies is gebeurd in januari van dit jaar.
De 50-jarige bakker kwam door 4 kogels om het leven. Zijn stoffelijk overschot werd aangetroffen in de bakkerij aan de Perikweg in Enschede. Daar bleek ook een hennepplantage te zijn.
De 46-jarige verdachte in de zaak heeft toegegeven dat hij de dodelijke schoten loste, maar zegt dat hij zichzelf moest verdedigen tijdens een uit de hand gelopen ruzie over de hennepkwekerij. Het wapen waarmee geschoten werd, was door de twee gekocht om hun kwekerij te kunnen beschermen.
In de zaak is al een gewone reconstructie gemaakt, maar in de 3D-reconstructie worden de resultaten van het onderzoek, de verklaring van de verdachte en de kogelbanen in beeld gebracht. Alleen het intekenen van al die informatie kost al 6 weken. Het is de verwachting dat de zaak in maart 2017 inhoudelijk behandeld zal worden door de rechtbank in Almelo.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.