nieuws

Drie jongemannen in Zwolle aangehouden bij actie tegen drugshandel

Harddrugs
Harddrugs
De politie heeft met drie aanhoudingen een flinke slag geslagen in de strijd tegen drugshandel in Zwolle-Oost. Er werd ook een flinke hoeveelheid drugs gevonden bij een van de verdachten en in een woning in Zwolle-Zuid.
De politie heeft de drie mannen aangehouden in het kader van een politieactie na klachten van bewoners in Zwolle-Oost. Die ervaren drugsoverlast. Er wordt op straat gedeald en wijkbewoners zien bij sommige woningen ongure types. Ze voelen zich daardoor minder veilig.
De wijkagent is samen met collega's een onderzoek gestart. Dat leidde dinsdag tot de aanhouding van een 20-jarig man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man is op de Thomas a Kempisstraat aangehouden. Hij had op dat moment tientallen bolletjes met vermoedelijk harddrugs bij zich.
Woensdagavond werden twee mannen van 20 en 22 jaar aangehouden door een speciale aanhoudingseenheid. De mannen worden ook verdacht van drugshandel. De 22-jarige had contant geld en meerdere telefoons bij zich.
In een woning in Zwolle-Zuid werd met behulp van een drugshond een grote hoeveelheid harddrugs gevonden. De politie gaat verder met het onderzoek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.