nieuws

Schoenen, shirts en bekers; historie Heracles Almelo tentoongesteld

Voetbalschoenen uit de jaren '20, het eerste wedstrijdshirt en heel veel bekers. De expositie over de geschiedenis van Heracles Almelo is vanaf vandaag te zien in het Stadsmuseum Almelo. Voorzitter Jan Smit opende vanmiddag de expositie.
De expositie bestaat uit de hoogtepunten van de club, zoals de bekerfinale in 2012. Supporters konden zelf ook persoonlijke of historische attributen schenken of in bruikleen geven. 

Schenken

Dat de supporters zelf voorwerpen kunnen geven is uniek. "Dat is zeker bijzonder, maar de meeste spullen liggen ook bij de supporters thuis. Zij zijn de verzamelaars. De club is eigenlijk de supporters", aldus Riet Strijker van het Stadsmuseum Almelo. 
Jarenoude voorwerpen worden afgewisseld met attributen die nog geen jaar oud zijn. Zo ook een foto van voorzitter Jan Smit met de koning en koningin, van gisteren. "Dat is ook zeker een hoogtepunt dat hier thuis hoort", aldus voorzitter Jan Smit van Heracles Almelo.

Waarom?

Smit is blij met de expositie. "De club bestaat 113 jaar en de historie is zo belangrijk. De eeuwenoude zwart-witte kleuren, de fantastische voetballers die we hebben voortgebracht. Die mogen niet verloren gaan."
De expositie is tot 21 januari 2017 in het Stadsmuseum te bewonderen en verhuist daarna naar het Polman stadion. De expositie krijgt daar een permanente plek. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.