nieuws

Moskeebestuur Enschede noemt uitspraak rechter 'krachtig signaal'; "Geen plek voor terreur"

Het moskeebestuur is blij met de uitspraak
Het moskeebestuur is blij met de uitspraak
Het bestuur van de moskee in Enschede is tevreden met de uitspraak van de rechter in de zaak tegen vijf mannen die molotovcocktails gooiden tegen de moskee. "Hiermee geeft de rechtbank een krachtig signaal af."
Vijf mannen uit Enschede werden vandaag veroordeeld tot celstraffen van vier jaar, waarvan een deel voorwaardelijk. De mannen gooiden in februari twee molotovcocktails tegen de moskee, volgens de rechter een terroristische aanslag bedoeld om angst aan te jagen.
"Met de uitspraak heeft de rechter laten zien dat terreur geen plek heeft in ons land", laat het bestuur weten. 
Ook bij moskeegangers is de uitspraak positief ontvangen, nu ze weten dat de schuldigen zijn gestraft. Het moskeebestuur hoopt dat met deze uitspraak ouders en hun kinderen weer met een veilig gevoel de moskee bezoeken.

Angst
De aanslag leidde tot in de gemeenschap tot veel angst, onbegrip en een onveilig gevoel. "Dat de daders volgens terrorismewetgeving zijn berecht is in onze ogen niet meer dan logisch en terecht. De opgelegde straf weerspiegelt de ernst van de misdaad en stemt ons tevreden. Hiermee geeft de rechtbank een krachtig signaal af."

Het bestuur noemt de aanslag 'extra pijnlijk, omdat de moskee zich vanaf oprichting, naast religieuze beleving, óók heeft ingezet voor sociaal-maatschappelijke activiteiten en daarmee haar bijdrage geleverd aan de samenleving'.
Het bestuur van de Islamitische Vereniging Enschede Moskee (IVEO) laat weten zich niet te laten afschrikken en dat de deur voor iedereen openblijft. "Met de rechter vindt het moskeebestuur dat er geen plek is voor terreur, in Nederland of waar dan ook."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.