nieuws

Klanten C&A Nijverdal overdonderd door sluiting winkel: "Ik schrok me rot"

Klanten van kledingwinkel C&A in Nijverdal zijn overdonderd door de sluiting van de winkel. "Ik schrok me rot, ik schrok me rot. Echt waar", vertelt een klant.
"Ik vind het altijd een heerlijke winkel. Jammer, heel jammer," vertelt de vrouw die kort sprak met enkele personeelsleden van de winkel. "Ik heb gezegd dat ik ze in mijn avondgebed herdenk."
Een andere klant denkt vooral aan de oudere inwoners van het dorp. "Heel jammer voor het dorp en ook voor de oudere mensen. Zij moeten straks weer heel ver weg om iets leuks te kopen. Dan kun je hier niet meer terecht."

Ondernemers zijn niet verrast
"Heel eerlijk gezegd: we wisten dit al een tijdje", vertelt Jan Scheppink van winkeliersvereniging OpNaarNijverdal. "C&A zit hier volgend voorjaar zes jaar en ja... ze hebben het niet gered in Nijverdal. Helaas."
De eigenaar van het winkelpand voerde volgens Scheppink na vijf jaar een forse huurverlaging door. "De pandeigenaar heeft ongelooflijk zijn best gedaan om C&A aan te houden."

'Blijven knokken voor Nijverdal'

Wat Scheppink wel dwars zit, is dat er opnieuw een winkelpand in het dorp leeg komt te staan. "Heel vervelend, zeker op zo'n primaire plek. Het is misschien wel bijna de mooiste locatie van Nijverdal en daarom maak ik me ook niet heel grote zorgen dat dit pand niet weer ingevuld wordt."
Volgens de voorzitter van de winkeliersvereniging zijn er zelfs al gesprekken over de invulling van het pand gaande. "We blijven knokken voor onze plaats Nijverdal."

Aanleg combitunnel

"Ik ben er van overtuigd dat we hier een regiofunctie gaan vervullen die we vroeger, voordat de bouw van de tunnel begon, ook hadden," stelt Scheppink, die als oorzaak van een deel van de leegstand in Nijverdal naar de aanleg van de combitunnel wijst. 
"Wij denken dat de grote bouwperikelen van de tunnel en alle gebouwen die hier nieuw neergezet zijn, dat dat ook heel veel negatieve invloed op de omzet heeft gehad. Mensen waren niet in staat om Nijverdal op een goede manier te bereiken."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.