nieuws

Dalfsen heeft tijdelijke woonunits voor vergunninghouders niet meer nodig

Dalfsen ziet af van tijdelijke woonunits
Dalfsen ziet af van tijdelijke woonunits © Flickr Creative Commons / Maarten van Maanen
Dalfsen gaat toch geen tijdelijke woonunits plaatsen voor vergunninghouders. De gemeente hoeft minder vergunninghouders te plaatsen en dat kan volgens het college in bestaande en nieuw te bouwen sociale huurwoningen, maar ook in het verbouwde politiebureau.
Voor het einde van 2017 moeten naar verwachting 82 personen gehuisvest worden in de gemeente Dalfsen en dat is minder dan verwacht.
Ook zijn er met de woningcorporaties afspraken gemaakt, waardoor in 2017 extra en versnelde bouw van nieuwe sociale huurwoningen kan plaatsvinden.

Gesprekken woningcorporaties
“Met de lagere taakstelling in het achterhoofd is het voorstel naar de woningcorporaties om een groter percentage van de nieuwbouw woningen in te zetten voor huisvesting van vergunninghouders. Daarover vinden momenteel gesprekken plaats”, aldus wethouder Maurits von Martels.
Het college van Dalfsen wil twintig procent van nieuwe sociale huurwoningen toewijzen aan vergunninghouders.

Onzekere toekomst

De aangewezen locaties voor plaatsing van tijdelijke woonunits blijven wel bestaan, voor het geval er nieuwe ontwikkelingen zijn. "Zodra de taakstelling verhoogd wordt of de uitvoering van de alternatieve invulling onvoldoende blijkt, komt de plaatsing van woonunits op de
aangewezen locaties weer in zicht."
De gemeenteraad van Dalfsen heeft gisteravond ingestemd met het voorstel.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.