PEC Zwolle door in KNVB-beker na thuiszege op VVV-Venlo

PEC Zwolle heeft zich als tweede en laatste Overijsselse club geplaatst voor de achtste finales van de KNVB-beker. De ploeg van trainer Ron Jans was in eigen huis in de tweede ronde met 2-1 te sterk voor VVV-Venlo uit de Jupiler League.
De eerste kans van het duel was voor Saymak, maar doelman Van Crooij hield zijn schot in de korte hoek uit het doel. Na een klein half uur kwam de thuisploeg op voorsprong. VVV kreeg een voorzet van Verdonk niet weg en Ehizibue profiteerde door de 1-0 binnen te schuiven. VVV kwam er sporadisch uit, maar creëerde geen grote kansen. 1-0 was even later ook de ruststand.
Kort na rust was VVV dicht bij de gelijkmaker, maar Sleegers raakte de paal. Kort erna werd het aan de andere kant gelijk. Ehizibue bracht voor en Mokhtar schoot hard de 2-0 binnen. Promes kreeg namens VVV een goede kans op de aansluiting, maar Van der Hart bracht redding. Aan de andere kant schoot Warmerdam net naast. Toch werd het 2-1. Sleegers wipte de bal fraai over Van der Hart en bracht acht minuten voor het einde de spanning terug. Opoku was even later nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot ging voorlangs. Het bleef, ondanks schoten van Mokhtar en Menig, bij 2-1 en dus zit PEC bij de laatste zestien in de beker.

Loting vanavond

Dinsdag werd Go Ahead Eagles uitgeschakeld door Jodan Boys uit de hoofdklasse en gisteren won Heracles Almelo van UNA uit de 2e divisie. De Almeloërs gaan vanavond samen met Zwolle in de koker voor de loting van de achtste finales.