nieuws

Björn Kuipers: "Door strafschop Spanje weggestuurd bij EK"

Björn Kuipers
Björn Kuipers
Scheidsrechter Björn Kuipers uit Oldenzaal heeft zich vanavond bij Pauw uitgelaten over het afgelopen EK. Waar hij hoopte de finale te fluiten, bleek de kwartfinale het eindstation.
Het ging afgelopen zomer mis voor Kuipers tijdens het duel tussen Spanje en Kroatië. Hij kreeg daarna nog wel een kwartfinale, maar een strafschop tijdens eerder genoemde duel deed Team Kuipers de das om: "Dat was eigenlijk echt een hele grote teleurstelling voor ons, omdat we maar een doel hadden: heel goed presteren op het EK en de finale fluiten."
Tijdens de strafschop kwam de doelman van Kroatië te ver zijn doel uit, terwijl hij op de lijn dient te blijven staan. Hij stopte de inzet van Sergio Ramos en Kuipers liet de strafschop niet opnieuw nemen.
Hij legt uit dat het allemaal in een fractie van een seconde gebeurde: "Het is heel makkelijk om televisiebeelden in superslowmotion te zien en vanuit de luie stoel te beoordelen dat ik dat niet zag. In de wedstrijd heb ik helemaal niet nagedacht over dit moment. Toen we terugkwamen in de kleedkamer kreeg in een berichtje waarin staat: heb je gezien dat die keeper anderhalve meter voor z'n goal staat op het moment dat die penalty wordt genomen? Als je beelden analyseert besef je dat het binnen een halve seconde een hele andere wereld is."

Ibrahimovic

De Oldenzaler hield ook een slecht gevoel over aan een moment met Zlatan Ibrahimovic. "De slechtste wedstrijd die we ooit hebben gefloten was in april 2015. Achtste finales Champions League, tussen Chelsea en Paris Saint-Germain", aldus de arbiter.
Kuipers gaf de sterspeler van de Franse club na een half uur rood en na afloop vond hij beter geel had kunnen geven. Dat vertelde hij de wereldster na afloop ook: "Wij spraken elkaar na de wedstrijd bij de kleedkamers en daar vertelde ik hem ook: 'Ja weet je ik heb zelf helemaal niet getwijfeld toen ik je een rode kaart gaf. Maar toen ik beelden zag bleek dat het beter was om geel te geven.'"
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.