nieuws

Staphorst trekt ton uit voor onderzoek naar toekomst van het gemeentehuis

Gemeentehuis Staphorst
Gemeentehuis Staphorst
Burgemeester en wethouders van Staphorst willen 100.000 euro uittrekken voor een onderzoek naar wat er met het gemeentehuis moet gaan gebeuren. Het Staphorster gemeentehuis voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd: het gebouw vreet energie, de indeling is ouderwets, het is bijna niet duurzaam te krijgen en de klimaatbeheersing is beroerd.
Het college wil een breed onderzoek naar de toekomst van het gemeentehuis. Volgend jaar moet dat gaan gebeuren. "We willen alle opties onder de loep nemen en we zeggen van tevoren niks over een mogelijke uitkomst", zegt Bert Krale. "Gedegen vastgoedonderzoekers gaan aan de slag."
Vragen die gesteld kunnen worden zijn onder meer of renovatie mogelijk is, of nieuwbouw een optie is en welke functies gebundeld kunnen worden als er nieuwbouw komt. 
Voor de verbouwing van de raadzaal staat ook 175.000 euro in de boeken. De indeling van de zaal moet heel anders worden. Nu is het zo dat de gemeenteraad tegenover het college zit, eigenlijk niet de bedoeling. Raadsleden behoren met elkaar te discussiëren en in mindere mate met B&W. Het geld voor de verbouwing van de raadzaal blijft op de plank liggen, totdat duidelijk is wat er gaat gebeuren.
Het gemeentehuis aan de Binnenweg in Staphorst opende in 1982 haar deuren. Het gebouw kostte toen bijna 9 miljoen gulden. In 1997/1998 kwam het politiebureau erbij en in 2003 vond er een grootscheepse verbouwing plaats voor twee miljoen euro.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.