nieuws

Haaksbergse erespeld voor topsporter Johan Reekers

Sportman Johan Reekers kreeg vanmorgen de erespeld van de gemeente Haaksbergen uitgereikt.
Johan Reekers is een begrip in Haaksbergen en omstreken. Al jaren achtereen levert hij buitengewone sportprestaties. Zo nam hij afgelopen jaar voor de negende keer deel aan de Paralympische Spelen. De laatste jaren als handbiker, in eerdere jaren als volleyballer en atleet. Ook maakt Reekers zich verdienstelijk als ambassadeur van de gehandicaptensport.

Vijfde op Paralympics in Rio

Johan Reekers is inmiddels 58 jaar, maar ondanks zijn leeftijd behoorde hij tot de besten tijdens de Paralympics in Rio. Met handbiken veroverde hij de vijfde plaats. Met zijn talent en doorzettingsvermogen heeft Reekers vanaf 1980 alle mogelijke soorten Olympische medailles behaald. Twee keer goud en een keer zilver bij het zitvolleybal en een keer brons bij het handbiken. 

Reekers geeft clinics op scholen

Johan Reekers laat zien dat met overtuiging, inzet en heel veel trainen het welhaast onmogelijke bereikt kan worden. Zijn bevlogenheid brengt hij ook op anderen over. Zo promoot hij al vele jaren de gehandicaptensport. Onder meer door het geven van clinics op scholen. Reekers werd op basis van zijn prestaties al vier keer uitgeroepen tot sportman van het jaar in Haaksbergen.
De gemeentespeld is een blijk van waardering voor bijzondere prestaties van Haaksbergenaren. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.