Kinderen onthullen Markesteen in Enschede

Kinderen van basisschool Het Lang in Enschede hebben vandaag een markesteen onthuld. Het plaatsen van de steen, een replica die de voormalige markegrenzen weer zichtbaar en beleefbaar moet maken, is een initiatief van de Stichting Historische Sociëteit Enschede - Lonneker.

Volgens Harry van der Sleen, lid van de Historische Sociëteit, is het van grote waarde dat dit soort stenen weer terug geplaatst worden in Enschede. "Wij willen zoveel mogelijk van dit soort grensstenen weer in ere te herstellen. Daarnaast proberen wij kinderen enig historisch besef bij te brengen over hun eigen leef en woonomgeving in de hoop dat zij dit ook weer doorgeven."

Feestelijk onthuld

De  steen staat in de bebouwde kom, op de kruising van de Wesselerbrinklaan en Het Lang. Met behulp van een theatergroep is de steen door groep 7 en 8 feestelijk onthuld. "Door de kinderen mee te nemen in het verhaal achter zo'n steen gaat de geschiedenis voor deze kinderen leven." aldus Van der Sleen.

De kinderen kregen eerder deze week al een speciale geschiedenisles gegeven door de Historische Sociëteit. "De kinderen hadden de steen al wel zien liggen, maar nu is het ook echt een plek van betekenis geworden. Het is erg mooi om te zien hoe enthousiast de kinderen hier van worden", aldus Renella de Jong van basisschool Het Lang.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren