Deventer

Cultureel Deventer begroet nieuw jongerentheater met enthousiasme

Deventer en Salland zijn een nieuw theatergezelschap rijker. ID Theatre Company wil schouwburgmuren slechten en jongeren de theaters in trekken.
Het nieuwe jongerentheater werd vanmiddag gepresenteerd in de Deventer Schouwburg. Aanjagers zijn gerenommeerde theatermakers die hun sporen hebben verdiend in andere delen van Nederland.

Identiteit en verbinding

Regisseur Marjan Barlage bijvoorbeeld en ook Kasper Scholten, oud-Raaltenaar. Scholten legt uit: "Ons jongerentheater draait om identiteit en verbinding. We willen mensen samenbrengen en een afspiegeling van de maatschappij op het toneel brengen."
Of dat niet lastig is in Salland, waar jongeren wellicht meer plankenkoorts hebben dan in de Randstad? "Juist daarom zijn we hier", zegt Scholten. "We werken heel laagdrempelig met snelle voorstellingen met daarin veel energie. Heel toegankelijk en aantrekkelijk voor jongeren."

Kwaliteit

Voorzitter van de nieuwe stichting ID Theatre Company is Jos van den Born, voormalig directeur van onder meer het Raalter Hoftheater. "Dit gezelschap heeft kwaliteit en daardoor een grote kans van slagen. Maar het klopt dat we niet zomaar 25 tot 30 voorstellingen kunnen boeken. Het vraagt om durf van schooldirecteuren en theaters. Maar als ze die kansen geven staat er over 3 jaar een succesvolle groep."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.