nieuws

Student uit Enschede getuige van inbraak; politie schrijft schoolbriefje voor gemist tentamen

Politie schrijft schoolbriefje voor student Bas uit Enschede
Politie schrijft schoolbriefje voor student Bas uit Enschede
Een bijzonder schoolbriefje voor student Bas uit Enschede. De politie in zijn woonplaats schreef voor zijn docent een excuusbrief, want door de inbraak gisteren in een bedrijfspand in Enschede kon Bas zijn tentamen niet maken.
Dat is te lezen in de Facebook-post die de politie vannacht plaatste. 'Beste docent', schrijven agenten Luc en Elcke op het briefje, 'Bas kan morgen zijn toets niet maken omdat hij getuige is geweest van een inbraak. Gelukkig zijn de boeven gepakt, maar Bas zit nog vol adrenaline. Graag uw begrip.'

Getuige van inbraak

De politie kreeg vlak na middernacht de melding dat er werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Wethouder Elhorststraat. Toen de agenten aankwamen, zagen ze een man wegfietsen. Ook Bas had hem gezien en had het signalement aan de politie doorgegeven.
De man, uit Enschede, kon op de Zuiderstraat worden aangesproken en bleek een van de inbrekers te zijn; hij voldeed aan het signalement. De agenten die het bedrijfspand gingen onderzoeken, troffen daar een man uit Gronau aan. Ook hij werd aangehouden. De mannen zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.