Heracles Almelo gelijk tegen Sparta Rotterdam na aantrekkelijk duel

Heracles Almelo heeft in eigen huis met 2-2 gelijkgespeeld tegen Sparta Rotterdam. De neutrale toeschouwer was uiteindelijk de winnaar in het Polman Stadion want beide ploegen maakten er een vermakelijk schouwspel van. Ver in blessuretijd redde Castro namens de thuisploeg een punt door een strafschop te stoppen.
Het spel golfde op en neer in de eerste helft en beide ploegen kregen kansen op de openingstreffer. Eerst was Verhaar dichtbij namens de bezoekers en aan de overkant hield Floranus Kuwas van scoren af. Halverwege de eerste helft probeerde Duarte het van afstand, maar met een uiterste krachtsinspanning kreeg Kortsmit er een hand tegen. Even later had Kuwas de 1-0 op zijn schoen maar na een voorzet van Armenteros miste de aanvaller de bal volledig.
Vlak voor rust werd een doelpunt van Bruns onterecht afgekeurd wegens buitenspel want verdediger Floranus hief uiteindelijk buitenspel op. Vrijwel direct daarna lag hij er aan de andere kant wel in. Verhaar zette laag voor op El Azzouzi, die koelbloedig voor de 0-1 zorgde.
Direct na rust was het bijna gelijk toen een voorzet van invaller Gosens plots op de lat belandde. Via een andere invaller was het halverwege de tweede helft wel gelijk. Darri ontving de bal twintig meter van het doel en krulde op prachtige wijze binnen. Vlak voor tijd leek Kuwas de matchwinner te worden voor Heracles toen hij na een vlijmscherpe counter de 2-1 tegen de touwen schoot. Lang kon Heracles niet genieten van de voorsprong want Brogno bracht de bezoekers twintig seconden later alweer langszij.
In de absolute slotfase legde Hoogma invaller Stokkers neer in het strafschopgebied en daardoor mocht Sparta vanaf elf meter aanleggen om alsnog de volle buit mee naar Rotterdam te nemen. Daar dacht Castro echter anders over door met een fraaie redding de strafschop van Verhaar te stoppen. Dat was tevens het slotakkoord.

Heracles Almelo - Sparta Rotterdam 2-2

0-1 El Azzouzi (44)
1-1 Darri (68)
2-1 Kuwas (81)
2-2 Brogno (82)
Arbiter: Janssen
Geel: Verhaar, Dougall, Pelupessy, Hoogma
Bijz: Verhaar mist strafschop (90+4)
Heracles Almelo: Castro; Te Wierik, Pröpper (Gosens/46), Hoogma, Breukers; Bruns, Pelupessy, Duarte; Kuwas, Armenteros, Van Mieghem (Darri/54).
Sparta Rotterdam: Kortsmit; Dumfries, Breuer, Van Drongelen, Floranus; Dougall, Dijkstra, Spierings; Verhaar, El Azzouzi (Stokkers/83), Goodwin (Brogno/73).