PEC Zwolle verslaat Go Ahead Eagles in levendige IJsselderby

PEC Zwolle heeft in eigen huis de IJsselderby weten te winnen van Go Ahead Eagles. De formatie van trainer Ron Jans zegevierde in een aantrekkelijke wedstrijd met 3-1.
De wedstrijd begon zoals een echte derby hoort te beginnen. Beide ploegen zaten er bovenop en gooiden veel energie en passie in de strijd. Nadat Ritzmaier al na twintig seconden een kans om zeep hielp was het direct aan de andere kant wel raak. Menig werd weggestuurd door Van Polen en wist met een gave lob doelman Zwarthoed te verschalken. Zwolle ging door en Mokhtar schoot even later namens de thuisploeg op de lat. Go Ahead pakte in het vervolg het initiatief en ging op zoek naar de gelijkmaker. Vlak voor rust kwam die 1-1 er ook via Fischer, die een afgeslagen bal acrobatisch tegen de touwen schoot.
Na rust gingen beide ploegen op zoek naar de overwinning en was Ritzmaier namens Go Ahead dicht bij de 1-2, maar zijn vrije trap eindigde op de bovenkant van de lat. Een minuut later was het de thuisploeg die wel op 2-1 kwam toen Saymak van afstand niet aarzelde en knap de bovenhoek vond. Invaller Teijsse kreeg vijf minuten voor tijd dé kans op de 2-2, maar zijn inzet kon gekeerd worden door Van der Hart. Vlak voor tijd kon Fischer inrukken nadat hij de doorgebroken Achahbar neerhaalde. De toegekende vrije trap werd knap binnen gekruld door Holla en dat was uiteindelijk het slotakkoord in het MAC3Park Stadion.

PEC Zwolle - Go Ahead Eagles 3-1