nieuws

'Coop in Holten wil op zondag gewoon opengaan'

Winkels in Holten
Winkels in Holten
De Coop in Holten overweegt toch gewoon op zondag open te gaan. Dat zegt eigenaar Léon Haanstra van de winkel tegen De Stentor. "Want één ding weten we nu zeker: op zondag handhaaft de gemeente Rijssen-Holten toch niet."
Samen met collega Ton ten Have van supermarkt Albert Heijn zamelde hij maar liefst ruim 5500 handtekeningen in voor zondagsopenstelling van de winkels in Holten. 
D66 en PvdA wilden wel gehoor geven aan die oproep van meer dan de helft van het aantal inwoners van Holten, maar een meerderheid in de raad stemde het voorstel weg en dus moeten de winkels in Holten gesloten blijven op zondag. 
De winkeliers in Holten hebben nu hun hoop gevestigd op de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, zegt Haanstra in de krant.
"We gaan het op de agenda zetten, zorgen dat het een verkiezingsitem wordt. Nee, ik ben niet bang dat er dan weer een meerderheid voor zondagsrust ontstaat. 5.578 handtekeningen, dat is zo’n krachtig signaal uit de bevolking, daar kunnen politieke partijen niet om heen, willen ze niet enorm afgerekend worden bij de verkiezingen.”
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.