nieuws

KNVB: SV Bon Boys uit Haaksbergen is met normen en waarden voorbeeldbclub

Voetbal
Voetbal
SV Bon Boys uit Haaksbergen wordt door de KNVB gezien als een voorbeeldclub als het gaat om normen en waarden binnen een club. Maar ook bij andere clubs in de regio gaat het goed. Dat zegt voorzitter Richard Migchielsen van de Haaksbergse voetbalvereniging SV Bon Boys.Â
Migchielsen is een jaar geleden als voorzitter van een nieuw bestuur aan de slag gegaan bij Bon Boys. "We hadden hier achttien verschillende commissies. Die hebben we teruggebracht naar zes organisatieteams die elkaar een keer in de maand ontmoeten."

Gezond boerenverstand

Het heeft ook wel een beetje met gezond boerenverstand te maken, vindt Migchielsen. Bij veel verenigingen zijn er verschillende eilandjes die niet genoeg meer met elkaar communiceren. "Hier was men gewend dat het bestuur veel problemen oplost. Wij hebben tegen die mensen gezegd dat ze er eerst maar eens met elkaar uit moesten komen."
Want dat zijn de nieuwe kernwaarden bij Bon Boys. Elkaar gewoon aanspreken op verantwoordelijkheden. Dat bleef niet onopgemerkt bij de KNVB. Maar dat is ook weer niet heel vreemd.

Clubs staan er best goed voor

De voorzitter van Bon Boys is zelf procesbegeleider bij de KNVB. "Ik ben vanuit die functie met veel clubs in de regio bezig het niveau omhoog te krijgen."
Heel slecht staan de clubs er in deze regio overigens niet voor, vindt Migchielsen. "Over het algemeen valt het wel mee en bij de clubs waar het toch mis gaat, mis je betrokkenheid en leiderschap in het bestuur. Maar er zijn genoeg clubs in het land waar het veel minder gaat." 
Het RTL Nieuws heeft onderzocht hoe het er voor staat bij de amateurclubs, vier jaar na de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen uit Almere. Voorzitter Migchielsen van Bon Boys komt in een reportage van het RTL Nieuws aan het woord.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.