nieuws

Oosterburen vinden gebrekkig Duits van ondernemers Enschede juist charmant

Voor de oosterburen is het gebrekkige Duits, dat sommige ondernemers in Enschedese spreken, juist de reden om in de binnenstad te shoppen.
Dat blijkt uit een snelle rondvraag op zondagmiddag in het centrum van Enschede. Veel Duitsers hebben 'een prima contact' met verkopers die zich soms 'met handen en voeten' verstaanbaar maken in het Engels, Nederland en Duits.
Vooral de ongedwongen en open manier van communiceren spreekt de geïnterviewde Duitse consumenten aan. Een taalcursus met informatie over gewoonten is volgens de oosterburen dan ook niet nodig. Volgens een enkeling is het spreken met handen en voeten juist de reden om in Enschede te winkelen.

Bijspijkercursus

De gemeente, Federatie Centrumondernemers FCE en Winkelhart Enschede willen, om de Duitse consument beter te kunnen bedienen, een gratis bijspijkercursus Duitse taal en gewoonten aanbieden aan binnenstadondernemers en hun personeel. Een startdatum voor de cursus moet nog worden bepaald. De gemeente wil eerst met de diverse partijen kijken hoeveel deelnemers er baat hebben bij de cursus.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.